четвер, 15 листопада 2018 р.

«Розвиток громадянських компетентностей в учнів»

В Бериславській загальноосвітній школі І -ІІІ  №1 6 листопада 2018 року відбулася тематична педагогічна рада, на якій обговорювалися шляхи реалізації констатувального етапу дослідно-експериментальної роботи за темою «Розвиток громадянських компетентностей в учнів загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області» на 2017 – 2022 роки.
У ході педагогічної ради вчителі дискутували з питань: «Чи є демократичними школи в Україні?» та «Без чого не може існувати демократична школа? Вони опрацювали дескриптори та рамки компетентностей для культури демократії, які визначають набір 20 цінностей, ставлень, вмінь та знань, необхідних для громадян у демократичному суспільстві.            
Проаналізувавши ключові компетентності визначені Законом про освіту, новою українською школою та рамкою КДК, педагоги відшукали спільне та відмінне у цих документах і дійшли висновку, що компетентності, якими мають володіти громадяни, щоб брати активну участь в культурі демократії, не набуваються автоматично, навпаки, їх потрібно вивчати та практикувати. І освіта в цьому відіграє ключову роль.

Немає коментарів:

Дописати коментар