середу, 17 січня 2018 р.

Демократії вчимося граючись
У рамках проекту DOCCU у Великолепетиській ЗОШ І – ІІІ ступенів №2  05.01.2018р. було проведено педагогічну раду на тему: «СУЧАСНА ШКОЛА: ВЧИМОСЯ ДЕМОКРАТІЇ» . Розглядали наступні питання:
1.        Розширення понять з ОДГ/ОПЛ.
2.        Розвиток компетентностей педагогів з ОДГ/ОПЛ.
3.        Визначення ролі вчителя у формуванні демократичного школяра.
4.        Створити модель демократичного школяра (Портрет демократичного учителя та учня).
Протягом  проведення ПР педагоги спілкувалися, радилися, дискутували.
А  налаштуватися на співпрацю допомогла вправа «Криголам», яка дала можливість учасникам педради висловитися, повідомити  щось про свою педагогічну діяльність одним реченням за схемою «Я …….  І це класно!», щоб створити умови для ефективної праці.
Педагоги заздалегідь були об’єднані в команди й отримали випереджальне завдання: опрацювати теоретичний матеріал з  посібника Рольфа  Голлоба  «Навчаємо демократії»: «Три основні принципи ОДГ/ОПЛ», «Компетентності з ОДГ/ОПЛ»,  «Ми створюємо світ у нашій свідомості»: конструктивістське навчання ОДГ\ОПЛ» , Професійна етика вчителів ОДГ/ОПЛ: три принципи»  та  ознайомити  колег з ключовими  поняттями,  показати  майстер-клас  використання ОДГ та ОПЛ на практиці).
Не меш цікавою  була вправа «Я відповідаю за тебе» мета  якої - розвивати в учнів віру у своїх  педагогів, віру у своїх товаришів, віру в людей, віру в самого себе.
Педагоги креативно підійшли до створення моделі «Демократична школа» та портрета «Демократичний учитель», «Демократичний учень». А підсумком стала вправа «Баласт».
Кожна команда отримала аркуш паперу з назвою «Баласт». Учасники команди записали  риси особистості, що є неприйнятною для демократичного вчителя.
Наприкінці «Баласт» урочисто викинули  в  смітник.

Педагоги зробили висновок , що головне завдання нашого закладу - виховання фізично і морально здорової, духовно багатої  та гармонійно розвиненої особистості, яка поважає права, розуміє і виконує свої громадянські обов’язки, любить рідну землю та дбає про збереження культури свого народу.







Немає коментарів:

Дописати коментар